Kursus: Kompetencebevis - Nødslagtning til konsum 

 

 

Fra den 1. januar 2025 skal kontrol ved nødslagtning bestilles direkte hos Fødevarestyrelsens veterinærenhed. For at kunne hjemmeslagte kreaturer til konsum, er det et lovkrav, at du har et godkendt kompetencebevis.

Dyrlæger & Ko tilbyder nu et kursus i nødslagtning til konsum, som er godkendt af Fødevarestyrelsen og giver dig den nødvendige certificering.

Kursets indhold

Kurset dækker alle relevante emner for korrekt og lovpligtig

nødslagtning, herunder:

  • Gennemgang af gældende lovgivning
  • Kreaturers adfærd og korrekt håndtering fra modtagelse til stikning
  • Krav til faciliteter og egenkontrol
  • Håndtering af syge og tilskadekomne dyr

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere, der beskæftiger sig med

håndtering og aflivning af kreaturer. Bemærk, at kurset udelukkende

omhandler kreaturer, og det anbefales, at deltagerne har et

grundlæggende kendskab til området på forhånd.

Praktiske oplysninger

Pris: 1500 kr. pr. person (inkl. forplejning) ex. moms.

Varighed: 8 timer inkl. morgenmad, frokost, kaffe og kage

Afslutning: Kurset afsluttes med en kort eksamen, hvorefter

kompetencebeviset udleveres. Eksamenstiden er inkluderet i de 8 timer.

Lovgivningsgrundlag

Kurset er lovpligtigt i henhold til:

  • Forordning (EF) nr. 1099/2009 af 24. september 2009 om beskyttelse af dyr ved aflivning
  • Bekendtgørelse nr. 817 af 15. juni 2023 om aflivning, herunder slagtning, af dyr.

 

Denne hjemmeside bruger cookies
Benyttes til at gemme valg på hjemmesiden.
I tilfælde af video kan der påkræves accept af alle cookies.

Du kan kan altid slette cookies ved at klikke ind i din browsers avancerede indstillinger