Vil du have en højere mælkeydelse, et lavere celletal og en bedre mælkekvalitet?

Hvis ja, så skal du overveje at deltage på kurset "Målrettet forebyggelse af yverbetændelse" som Dyrlæger & Ko har udviklet i samarbejde med DLBR Akademiet og VFL, Kvæg. Du får enkel og brugbar viden om yverbetændelse tæt koblet til din hverdag. Vi går i stalden for at se på tingene i praksis og inden du går hjem, er du startet på en handlingsplan for, hvordan du forebygger yverbetændelse på din bedrift.

Kurset giver dig en grundig forståelse af yversundhed og klæder dig på til aktivt og målrettet at kunne arbejde med forebyggelse og behandling af yverbetændelse på din bedrift.

På kurset bliver du endnu bedre til at identificere og overvåge nødvendige forebyggende tiltag samt til at tage den rigtige beslutning om behov for behandling, og i givet fald, hvordan den enkelte ko skal behandles effektivt. Sidst, men ikke mindst, får du på kurset hjælp til at opstille en konkret handlingsplan for forebyggelse af yverbetændelse på din egen bedrift.

På kurserne undervises du af erfarne kvægdyrlæger fra Dyrlæger & Ko samt eksperter på området fra VFL, Kvæg. Det er din sikkerhed for at du undervises i den nyeste viden og forskning på området, kombineret med de praktiske erfaringer fra kvægdyrlægernes arbejde i hverdagen.

Undervisningen er en kombination af indlæg/cases fra underviserne, gruppearbejde hvor du arbejder med egen bedrift og med besøg i en besætning hvor teorien omsættes til praksis.

Kurserne henvender sig til ejere og driftsledere på kvægbedrifter, der tager beslutninger om, hvordan malkningen foregår. Vi opfordrer til, at hvis man er flere om arbejdet, deltager man sammen på kurset for at sikre det størst mulige udbytte af dagen.

Hos Dyrlæger & Ko tror vi på, at sunde køer giver en sund økonomi. Forebyggelse er det absolut vigtigste element i den sammenhæng, men en hurtig og korrekt behandling af syge køer er også afgørende. Derfor har vi taget initiativet til denne række kurser, som er blevet til i et tæt samarbejde med landbrugets repræsentanter hos VFL, Kvæg og DLBR Akademiet.

Praktiske informationer om kurset

Fyn (kursusnr. K4523)

Onsdag d. 5. februar 2014. Undervisning og besætningsbesøg foregår på Hofmansgave.

Vestjylland (kursusnr. K4524)

Torsdag d. 6. februar 2014. Undervisning foregår på Vildbjerg Sports- og Kulturcenter, besætningsbesøg er hos Preben Madsen, Vestervang.

Sydjylland (kursusnr. 4525)

Tirsdag d. 18. februar 2014. Undervisning foregår på Hotel Rødding og efterfølges af besætningsbesøg.