Seneste nyheder

Onsdag, 2. Oktober 2019
Undgå at komme i klemme med krydsoverstemmelserne

Fødevarestyrelsen har offentliggjort en oversigt over de 10 hyppigste overtrædelser, som har ført til krydsoverensstemmelse på danske landbrug. Da de 7 hyppigste lovovertrædelser alle kan forekomme hos kvæg, har vi valgt at lade denne måneds nyhedsbrev, handle om råd og erfaringer på området, så du kan undgå at komme i en eventuel klemme på dette område.

Læs mere …

Tirsdag, 17. September 2019
Vejen til succes med tværfaglig rådgivning

Tværfaglig rådgiving kan være af stor værdi for landmanden. Hvis alle parter har viljen til det, og møderne er velorganiserede, er grunden lagt for succes og dermed bedre resultater i prouktionen.

Læs mere …

Torsdag, 29. August 2019
Nødslatning udenfor slagteri og antibiotikatyper tages af hylden

I denne månedes nyhedsbrev kan du læse om fødevarestyrelsens regler for nødslagting og hvilke antibiotika der skal udfases i konventionelle bedrifter

Læs mere …

Torsdag, 22. August 2019
Vigtigt at mælkeprøver udtages korrekt

Hvis en mælkeprøve forunenes med bakterier fra pattehud eller pattespids, kan den ikke bruges til at stille diagnose på en eventuel yverbetændelse.

Læs mere …

Tirsdag, 6. August 2019
Forebyg ulykker ved behandling af kødkvæg

Store, utrygge dyr kan let skade dyrlæge og landmand. Risikoen bliver mindre, hvis man tager sine forholdsregler.

Læs mere …

Fredag, 12. Juli 2019
Kinerserne slås med sygdomme, vi næsten har glemt

Trods gode rutiner med smittebeskyttelse og systematisk driftledelse plages nye og meget store kvægbesætninger i Kina af kvægtuberkulose, mund- og klovsyge og andre tabsgivende sygdomme, som er blevet udryddet i Danmark.

Læs mere …