Kursus om bæredygtig fødevareproduktion

Som dyrlæger er vi i en unik position til at handle og inspirere andre til at skabe meningsfulde ændringer. Vi er fagfolk inden for produktionsdyrs sundhed, og vi er privilegerede ved at have adgang til de landbrug og producenter, der udgør fundamentet for vores fødevaresystem. Udover landmandens tillid har vi en bred vifte af tværfaglige færdigheder og viden. 

 

Med disse redskaber er vi i en ideel position til at bidrage til udviklingen af det bæredygtige fødevare- og landbrugssystem, der er nødvendigt for at imødekomme den voksende befolknings ernæringsbehov, bekæmpe klimaforandringer, regenerere økosystemer, sikre landdistrikters levebrød og beskytte dyrevelfærden.

 

Specialdesignet til den veterinære sektor

Online-kurset, hvor næste hold starter onsdag den 28. juni, er udviklet i et samarbejde mellem Vet Sustain og VetSalus, der har ekspertise inden for bæredygtighed og dyresundhed, og er specialdesignet til dyrlæger og andre i den veterinære verden, der arbejder med produktion af husdyr. Meget er selvstudie og kan tilpasses travle arbejds- og livsplaner, så man kan deltage i sit eget tempo.

 

I løbet af kurset vil du få mulighed for at studere forskellige aspekter af bæredygtig fødevareproduktion. Nogle af de emner, der bliver dykket ned i, inkluderer:

 

  1. Dyrlægers rolle i bæredygtighed: Hvordan kan dyrlæger bidrage til at fremme bæredygtighed inden for fødevareproduktion?
  2. Verdens landbrugssystemer: En forståelse af forskellige landbrugssystemer globalt og deres indvirkning på miljøet og dyrevelfærd.
  3. Bedre og effektivt landbrug: Hvordan kan landmænd forbedre effektiviteten og bæredygtigheden af deres metoder?
  4. “Agro-ecological”, økologisk og regenerativt landbrug: En dybdegående undersøgelse af alternative landbrugsmetoder, der fremmer bæredygtighed og økosystem regenerering.
  5. At drive forandring i bæredygtige og regenerative virksomheder: Hvordan kan vi som dyrlæger påvirke og støtte landbrugere i deres overgang til mere bæredygtige produktionsmetoder?

 

For at sikre en interaktiv oplevelse vil kurset indeholde diskussionsfora, hvor man kan deltage og interagere med andre veterinære, der også tager kurset. Der vil også være online tutorials, der bliver afholdt live, hvor man kan få mulighed for at stille specifikke spørgsmål, konsolidere sin læring og deltage i diskussioner.

Man er godt sikret efter endt kursus

Efter gennemførelsen af kurset modtager man et LANTRA-certifikat, som er anerkendt inden for branchen. For at opnå certifikatet skal man fuldføre alle modulerne og indsende en opgave på maksimalt 2500 ord. Opgaven skal beskrive, hvordan man vil støtte en aktør i landbruget i deres overgang til mere bæredygtige landbrugsmetoder. 

 

Mulighederne for gennemførsel er mange, og man har derfor mulighed for at vælge mellem at skrive en skriftlig rapport, udarbejde et case-studie eller skrive et essay. Derudover kan du også valgfrit vælge at indsende en lydoptagelse, et interview eller en video som supplement til din skriftlige opgave.

 

Varighed og adgangskrav

Kurset er primært rettet mod dyrlæger og personer, der arbejder i dyrlægebaserede virksomheder. Selvom der ikke er specifikke krav, forventes det, at alle studerende har en bachelorgrad, en teknisk kvalifikation som dyrlæge eller veterinærsygeplerske eller et relevant diplom. Hvis man er i tvivl om sine kvalifikationer, er man velkommen til at kontakte os for at få mere information, inden tilmelding.

 

Vi forventer, at hvert modul vil tage mellem 3 og 5 timer at gennemføre. Kurset strækker sig over en periode på 6-9 måneder med i alt 10 moduler. Der vil også være flere detaljerede undersøgelser og en liste over yderligere læsning for dem, der ønsker at uddybe deres viden inden for et specifikt område.

 

Der er altid hjælp at hente

Vi ønsker at sikre, at der er tilstrækkelig støtte under kurset. Derfor vil der være live (og optagede) tutorials med både de andre deltagere og kursusarrangørerne under hele kurset. Disse tutorials vil hjælpe med at konsolidere læring, besvare specifikke spørgsmål og give mulighed for at deltage i diskussioner. 

 

Derudover er der mulighed for at interagere med andre studerende, der tager kurset samtidig, og danne en studiegruppe, samtidigt med at man udvider sit netværk.

 

Læs mere og tilmeld dig på kursussiden hos VetSalus:

https://learn.vetsustain.org/courses/a-veterinary-approach-to-sustainable-food-and-farming

Kursus om bæredygtig fødevareproduktion

Denne hjemmeside bruger cookies
Benyttes til at gemme valg på hjemmesiden.
I tilfælde af video kan der påkræves accept af alle cookies.

Du kan kan altid slette cookies ved at klikke ind i din browsers avancerede indstillinger